You are here

Varză nouă cu pui

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 2 kg varză nouă
  • câteva pulpe și piept de pui (la alegere)
  • ulei
  • sare
  • sare de lămâie
  • piper
  • 1-2 cepe
  • mărar proaspăt
  • pastă de tomate

Mod de preparare

Varza se toacă solzișori.

Separat se pune apă la fiert cu sare și puțină sare de lămâie. Când apa dă în clocot, se oprește focul și se pune varza tocată la opărit pentru 1-2 minute.

Apoi se scoate cu o paletă și se lasă într-o strecurătoare. După ce s-a scurs bine, se călește în puțin ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt. Se adaugă pasta de tomate, se potrivește gustul de sare și piper și se presară mărarul tocat.

Se pune apoi carnea de pui, se adaugă o ceșcuță supă de carne sau apă călduță și se introduce vasul la cuptor până când varza se rumenește.

Se servește cu mămăliguță caldă.

Poftă bună!

Comentarii reteta