You are here

Tort "Zidarul betiv"

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Am vazut acest desert prezentat ca o prajitura, insa merge foarte bine facut tort. Este absolut delicios si il recomand cu incredere. Cu siguranta o sa placa tuturor invitatilor dumneavoastra. Nu va urcati la volan dupa ce savurati acest tort. Politistul o sa fie greu de convins ca a fost vorba de o simpla prajitura...    ;)

Ingrediente

Pentru blat:

  • 150 g zahar
  • 150 g margarina
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • 150 g faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema 1:

  • 250 g nuca macinata
  • 150 ml rom
  • 150 g zahar

Pentru crema 2:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • o lingura cacao
  • 200 g margarina

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa: freci margarina cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacaua, albusurile batute spuma, bicarbonatul stins si faina. Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor la 180 de grade Celsius, aprox 20-25 de minute.

Pregatesti crema 1 asa: amesteci bine ingredientele si pui amestecul peste blatul rece.

Pregatesti crema 2 asa: pui intr-o cratita ouale amestecate cu zaharul si cacao si le fierbi impreuna la foc mic pana se ingroasa ( pe bain-marie). Iei de pe foc, lasi la racit, apoi amesteci cu margarina frecata spuma.

Intinzi peste crema de nuca, iar deasupra razi ciocolata amaruie.

Pofta buna!

Comentarii reteta