Tort de bezele

Ingrediente

Pentru blat

  • 9 albusuri
  • 18 linguri cu zahar
  • o lamaie
  • un plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Se fac 3 foi din cate 3 albusuri si 6 linguri de zahar. Se bat bine albusurile, pe foc mic, pana se intareste bine albusul si nu mai cade de pe tel. Se adauga coaja rasa de lamaie si o lingurita zeama de lamaie, zaharul vanilat si se bate in continuare.

Pe fundul tavii unse cu unt, se pun albusurile si se intinde compozitia cu un cutit. Se pune tava pe gratar in cuptorul incalzit la foc mic. Se lasa sa se rumeneasca, altfel blatul are gust de ou. Cand sunt gata se scot cu lama unui cutit si se lasa pe o suprafata plana. Se coc toate la fel.

Crema

  • 1/2 kg smantana
  • 150 g zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • 3-4 galbenusuri

Se pune o mana buna de malai intr-o cratita, se acopera cu o carpa curata si se toarna smantana deasupra. Se lasa de seara pana dimineata., ca malaiul sa absoarba tot zerul din smantana. Se scoate smantana groasa fara zer.

Se pune intr-un ibric mai mare zaharul, apa, cacaua si ciocolata si pe foc mic se amesteca tot timpul, sa se topeasca bine.

Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, se adauga 3-4 galbenusuri, se amesteca bine si se lasa la rece.

Se amesteca cu smantana si se pune intre blaturi si deasupra tortului. Daca crema se face cu unt, in loc de smantana, atunci intai se freaca bine untul tare, din congelator, ca sa iasa apa din el, in caz contrar se taie crema.

Untul daca este moale, oricat s-ar freca nu iese apa din el, de aceea trebuie sa fie tinute in congelator.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou