You are here

Tocanita cu carne de porc si ciuperci

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • 500 g ciuperci
  • 500 g ceapa
  • ulei
  • 1 foaie dafin
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • cimbru
  • oregano
  • boia dulce
  • boia iute
  • sare

Mod de preparare

Speli carnea si o tai in cubulete, adaugi sare si o condimentezi cu boia dulce, boia iute, oregano, cimbru. Pui bucatelele la inabusit cu putin ulei.

Dupa cca 7 minute, adaugi ceapa taiata potrivit de mare si o cana cu apa. In cazul in care carnea de porc nu are grasime, mai adaugi 2 linguri de ulei.

Amesteci sa nu se prinda de cratita, iar dupa ce ceapa s-a inmuiat, se adauga ciupercile spalate si taiate bucati mai mari. Pui foaia de dafin, potrivesti de sare si condimente si amesteci totul.

Dupa ce au inceput sa se inmoaie si ciupercile, se adauga rosiile decojite, taiate marunt, sucul lor si putina apa. Acoperi cu un capac si lasi sa fiarba pana cand scade zeama.

Servesti tocanita cu mamaliga si cu un vin rosu sau visinata. Este foarte buna si cu o salata de varza murata sau cruda.

Pofta buna!

загрузка...

Comentarii reteta