You are here

Tarte cu crema de mascarpone

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 1 pachet ( 400 g ) aluat foietaj
  • 60 g zahar
  • un praf scortisoara macinata
  • 200 g branza dulce
  • 130 g mascarpone
  • 300 g caise deshidratate sau fructe din dulceata
  • 80 g nuci

Mod de preparare

Cu 3 ore inainte de preparare decongelezi aluatul conform indicatiilor de pe ambalaj. Imbraci cu hartie de copt formele de tarte si tai aluatul in bucati potrivite.  Asezi fiecare bucatica de aluat in forma.

Intepi aluatul de pe baza formelor ca sa nu se bombeze in timpul coacerii si tot pentru acest motiv pui inca o foaie de copt peste aluat si apoi cate o nuca intreaga cu coaja. Coci aluatul timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la foc iute.

Amesteci o lingurita de zahar cu praful de scortisoara. Scoti tartele din cuptor si indepartezi foile de copt si nuca.

Presari amestecul de zahar si scortisoara peste tartele calde.

Mixezi branza dulce cu mascarpone si restul de zahar. Umpli tartele reci cu crema si le introduci in frigider pentru o jumatate de ora.

Inainte de a servi tartele, pui deasupra fructele din dulceata si presari nuca taiata marunt. Daca alegi fructe deshidratate, le poti trece prin putina miere.

Pofta buna!

Comentarii reteta