You are here

Spaghetti cu sos de roșii

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o lingură de unt
  • sare
  • 800 g roșii pasate
  • 2 căței de usturoi
  • câteva boabe de piper negru proaspăt măcinate
  • o linguriță zahăr
  • câteva rondele subțiri de ardei iute (opțional)
  • parmezan
  • busuioc proaspăt
  • spaghette

Mod de preparare

Într-o cratiță cu fund gros se pun la călit cepele tocate mărunt cu puțin ulei, o lingură de unt și sare. Se lasă până se înmoaie de tot.

Se adaugă apoi roșiile pasate, usturoiul tocat mărunt, piperul, zahărul și ardeiul iute (dacă vă place picant). Se lasă să fiarbă încet.

Pastele se pun la fiert, respectând instrucțiunile de pe pachet.

După ce au fiert pastele, se scurg, și se pun peste sos. Se amestecă ușor, se rade parmezan și se adaugă busuioc proaspăt tocat mărunt.

Poftă bună!

Comentarii reteta