Sarailie

Ingrediente

  • 500 g foi de placinta din comert
  • 300 g miez de nuca
  • 500 g zahar
  • 300 g unt
  • coaja de lamaie
  • rom

Mod de preparare

Se intind cate 2 foi, una peste alta, se lasa sa se zvante 10 minute dupa care se taie dreptunghiuri de 20x25 cm, se ung cu unt topit, se presara la mijloc cu nuci tocate, apoi se indoaie putin inauntru marginile foilor de pe latura mai lunga.

Se pregateste un betisor de grosimea unui creion care se asaza pe una din laturile inguste ale foii si se ruleaza.

Ruloul obtinut se strange cu mainile din ambele parti, pana se increteste ca o armonica si ramane de marime potrivita.

Se scoate betisorul, iar sarailiile se asaza intr-o tava unsa cu unt, una langa alta, se stropesc pe deasupra cu unt topit si se coc in cuptor.

Cand sunt gata, se toarna peste ele sirop preparat din 300 g zahar si 1/2 l apa si se mai tin al cuptor 15 minute.

Daca rulourile au absorbit tot siropul si sunt cam uscate, se mai poate turna peste ele sirop.

Pentru aroma si gust, in sirop se pune coaja de lamaie, vanilie si esenta de rom.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou