You are here

Salată orientală

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • o ceapă roșie
  • 2 ouă
  • câteva măsline
  • câțiva gogoșari în oțet
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii, îi punem într-o cratiță laolaltă cu două ouă și turnăm apă cât să acoperim totul.

Punem cratița la fiert și scoatem ouăle la 15 minute după ce apa începe să fiarbă (pentru a le curăța cu ușurință coaja, punem ouăle în apă rece imediat ce le-am scos din cratiță). Mai durează ceva timp până se fac și cartofii, cel mai bine este să ne asigurăm că sunt fierți înțepându-i cu o furculiță. Apoi îi scotem din apa fierbinte și îi lăsăm la răcit (dar NU răcim cartofii sub jet de apă!).

Curățăm de coajă cartofii, ouăle și ceapa, apoi le tocăm în funcție de preferințe. Scoatem câțiva gogoșari din borcan și îi tocăm cubulețe.

Într-un bol punem cartofii, ceapa, măslinele și cubulețele de gogoșari.

Pentru dressingul salatei orientale punem într-un mic vas sare, ulei și piper, și amestecăm bine pentru a topi sarea.

Turnăm dressingul format peste ingredientele din castron, amestecăm cu grijă, apoi adăugăm feliile de ou.

Poftă bună!

Comentarii reteta