You are here

Salată de năut cu pătrunjel

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 250 g năut
  • o legătură pătrunjel
  • o ceapă
  • 3 roșii medii sau câteva roșioare cherry
  • o lingură zeamă de lămâie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocăm pătrunjelul nu foarte mărunt și îl punem într-un vas încăpător. Ceapa o tăiem cubulețe și o adăugăm peste pătrunjel. Pentru gust, dar și pentru aspect, pentru salata de năut ar fi de preferat să alegem o ceapă roșie.

Punem în vasul cu salata năutul bine scurs de zeamă și procedăm în același mod cu roșiile. Inainte de a-l folosi în salată, năutul uscat ar trebui ținut peste noapte în apă și apoi fiert în jur de două ore (în funcție de cât de vechi este, deci cel mai bine ar fi să-l încercăm și să-l luăm de pe foc doar după ce s-a înmuiat). Eu am ales nautul deja fiert, din conservă.

Preparăm dressingul pentru salată astfel: amestecam uleiul de măsline, o lingură cu zeamă de lămâie, sare și piper după gust.

Amestecăm toate ingredientele și salata este gata.

Poftă bună!

Comentarii reteta