Rulada in trei culori - delicioasa

Ingrediente

Pentru aluatul galben

  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • o lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita mica praf de copt
  • 3-4 linguri branza rasa

Pentru aluatul verde

  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • o lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare

Pentru aluatul portocaliu

  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • o lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de ardei
  • sare

Pentru umplutura

  • 200 g crema de branza
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Ai nevoie de 3 boluri in care vei face in acelasi timp cele 3 compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte.

Astfel, prepari usor si separat fiecare aluat, fara probleme.

Pregatesti aluatul verde asa: separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, o lingura de smantana, 2 linguri de faina, o lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt ( congelat ).

Separat, bati albusurile tare si le incorporezi in amestec.

Pregatesti aluatul portocaliu asa: repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri de pasta de ardei. Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu va mai fi asa de vie.

Pregatesti aluatul galben asa: repeti procedeul ca in cazul celorlalte 2 aluaturi, doar ca folosesti 2 linguri de branza sarata faramitata. Branza fiind sarata, nu mai adaugi sare.

Cand toate sunt gata, in tava mare de la aragaz ( 28x38 cm ) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile, alternandu-le dupa imaginatie.

Dai la cuptor 15-20 de minute, apoi scoti si rastorni blatul peste un prosop umed si rulezi. Lasi sa se raceasca, iar intre timp crema de branza o freci cu smantana si o condimentezi cu sare.

Apoi o intinzi pe rulada si o rulezi din nou.

Dai rulada la rece si o tai inainte de servire.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou