You are here

Romburi cu nuci si cafea

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Daca va place sa serviti ceva dulce dimineata la cafea, va recomand cu placere urmatoarea reteta.

 

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt (10 g)
  • 300 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 200 ml cafea tare
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata alba

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna printr-o sita in castron.

Untul moale (tinut cateva ore la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul tos si cel vanilat, cu praful de scortisoara, ouale si cafeaua rece.

Se adauga nucile macinate si ciocolata rasa si se amesteca totul cu mixerul 2 minute la viteza maxima.

Aluatul se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de cca. 25 de  minute in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.

Blatul se lasa la racit cateva ore.

Dupa ce blatul s-a racit, prajitura se taie in forma de romburi.

Se topeste ciocolata alba si se orneaza romburile cu dungi subtiri cu ajutorul unui pos.

Pofta buna!

Comentarii reteta