You are here

Rolls cinnabon

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Gasesti multe retete pe internet pentru rolls cinnabon, faimoasa prajitura vanduta cu succes in peste 30 de tari. Am incercat si eu una din ele si pot sa va spun ca a iesit aproape ca originalul.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • aproximativ 600 g faina
  • 2 oua
  • o lingurita sare
  • 80 g margarina moale
  • 130 g zahar
  • 240 ml lapte cald
  • un plic drojdie uscata ( aprox 10 g )

Pentru umplutura:

  • 250 g zahar brun
  • 2 linguri jumatate de scortisoara
  • 80 g margarina moale

Pentru glazura:

  • 90 g margarina moale
  • o cana si jumatate zahar pudra
  • o cutie crema de branza Philadelphia ( 125 g )
  • sos caramel
  • nuci

Mod de preparare

Pentru aluat: drojdia o dizolvam  in lapte cald, adaugam  ouale, sarea, margarina moale, zaharul si 500 g faina pentru inceput. Amestecam bine cu o lingura de lemn, iar daca mai este nevoie mai adaugam faina.

Continuam framantarea cu mainile sau intr-un robot de bucatarie, adaugand faina dupa caz. Trebuie sa iasa un aluat putin lipicios. Ungem aluatul  cu ulei pe deasupra si il lasam acoperit in castron, la loc cald ca sa dospeasca (pana isi dubleaza volumul). Apoi, intindem aluatul pe masa cu facaletul, grosimea foii trebuie sa fie cam jumatate de centimetru.

Pentru umplutura: ungem  foaia de aluat cu margarina moale si presaram  cat mai uniform zaharul brun amestecat cu scortisoara. Rulam  pe latura lunga.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem bucati din ruloul format pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Din acest aluat au iesit 12 prajituri rolls cinnabon.

Tava cu cinnabon se lasa sa creasca, la loc caldut, pentru circa 30 minute. Introducem apoi tava in cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 12-15 minute.

Pentru glazura: mixam margarina moale  cu crema de branza si zaharul pudra. Trebuie sa iasa o crema fina si spumoasa.

Imediat dupa ce rulourile au fost scoase din cuptor, punem cate o lingura zdravana de glazura peste fiecare, se va topi foarte frumos. Se poate baga tava inca 1 minut la cuptor dupa ce ati pus glazura pe toate rulourile pentru a se topi crema foarte bine peste acestea.

Peste crema se toarna sos caramel si se orneaza cu nuci. Prajitura rolls cinnabon se mai poate orna cu fistic, crema de ciocolata sau migdale.

Este un desert minunat!

Pofta buna!

Comentarii reteta