Pui cu portocale

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui
  • 100 g parmezan
  • 50 g pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
  • 6 catei de usturoi
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 50 g de unt

Pentru garnitura

  • 3 portocale
  • un fir de praz
  • 2 ardei capia
  • 10 ml sos de soia
  • o lingurita rom natural
  • 2 lingurite zahar
  • 3 frunzulite busuioc

Mod de preparare

Se spala pulpele de pui si se pun intr-o tava. Se stropesc cu ulei, se impaneaza cu usturoi si se condimenteaza cu sare si piper.

Se presara cu parmezan amestecat cu pesmet si se baga in cuptorul cald. Intre timp, se curata prazul, se spala, se feliaza si se pune sa se caleasca in putin ulei de masline.

Se adauga ardeii taiati fasii si se calesc la foc mic. Se stropesc cu sosul de soia, cu romul si se condimenteaza cu sare si piper.

Zaharul se adauga la sfarsit. Se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Separat, se curata portocalele, se taie rondele si se calesc in unt cu putin zahar si soia.

Pulpele se scot pe un platou si se servesc cu garnitura de portocale si de legume. Se orneaza cu busuioc.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou