You are here

Prăjitură tăvălită în nucă de cocos

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 250 g făină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o lingură rasă praf de copt

Pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră ( eu am pus tos)
  • 200 g unt sau margarină
  • 100 ml lapte
  • 100 g rom sau o esență (10 ml)
  • 2 linguri cacao de bună calitate
  • 200 g nucă de cocos

Mod de preparare

Ouăle se separă.

Albușurile se bat spumă împreună cu puțină sare. Se adaugă zahărul treptat, după care zeama de lămâie și gălbenușurile, care au fost înainte frecate cu ulei.

Se amestecă praful de copt cu făina și se adaugă peste ouă. Se pune apoi zahărul vanilat și se amestecă ușor.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară în care se toarnă compoziția. Se introduce tava în cuptorul încins și se lasă până când prăjitura este gata (se încearcă cu o scobitoare).

Apoi se lasă prăjitura la răcorit.

Între timp, se pregătește glazura: se amesteca zahărul cu laptele, margarina (sau unt) și cacaua. Se pune pe foc, până se topește zahărul. Apoi se ia de pe foc, se adaugă romul și se lasă să se răcească puțin.

Când prăjitura s-a răcit, se taie bucăți mai mari. Fiecare bucată se dă prin glazură, iar apoi prin nucă de cocos.

Poftă bună!

Comentarii reteta