Prajitura japoneza

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g margarina
  • 140 g zahar
  • un praf de copt
  • 140 g nuca macinata
  • 140 g faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • un pic de sare

Pentru crema

  • 150 g unt
  • 150 + 50 g zahar pudra
  • 100 + 50 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Freci margarina cu 140 g zahar, adaugi treptat laptele, nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si, la urma, albusurile batute foarte bine cu un pic de sare.

Torni compozitia intr-o tava unsa bine si tapetata cu faina si o dai la cuptor la foc potrivit.

Intre timp, freci galbenusurile cu 150 g zahar si pui rapid compozitia peste blat, cand acesta este copt pe jumatate.

Introduci repede tava la cuptor pentru 15 minute, la foc mic.

Pentru crema

Freci untul bine cu zaharul, adaugi nuca macinata si 2 linguri de cacao. Dupa ce s-a racit blatul, intinzi crema si, deasupra, presari 50 de g nuca macinata si prajita, amestecata cu 50 de g zahar pudra.

Este o prajitura delicioasa.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou