Prajitura "Greta Garbo"

Ingrediente

Pentru aluat

  • 1 kg faina
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 100 g zahar
  • un cubulet drojdie
  • o lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura

  • 400 g marmelada
  • 500 g nuci macinate
  • 400 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 esente de vanilie

Pentru glazura

  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 30 g unt

Mod de preparare

Intr-un castron, freci bine drojdia cu zaharul pana ajunge ca o crema, adaugi untul moale, ouale intregi, pe rand, amestecand dupa fiecare,pana se incorporeaza in unt, apoi adaugi smantana, coaja rasa de lamaie si faina, amestecand fara sa framanti prea mult.

Apoi lasi 10-15 minute la dospit. Asezi aluatul gata dospit pe suprafata de lucru si il imparti in 4 parti egale.

Iei o parte din aluat, o intinzi bine cu sucitorul, apoi o asezi in tava unsa bine cu ulei.

Pregatesti umplutura asa:

Amesteci nucile date prin masina de tocat cu zaharul, cu esentele de vanilie si cu zaharul vanilat.

Ungi bine prima foaie asezata in tava, cu un strat grosut de marmelada, apoi cu un strat din amestecul de nuca si zahar.

Procedezi la fel cu restul foilor, ultima foaie ramanand neunsa. Lasi prajitura timp de 30 de minute sa mai dospeasca, apoi o pui la copt in cuptorul bine incins.

Dupa ce prajitura s-a copt, o lasi in tava pana se raceste bine, apoi o glasezi cu glazura de cacao preparata in prealabil.

Dupa intinderea glazurii, portionezi prajitura si o servesti.

Este foarte consistenta datorita nucilor.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou