Prajitura din foi cu amoniac (Prajitura alba ca zapada)

Ingrediente

Pentru foi:

  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 2 oua
  • o lingurita amoniac
  • o lamaie

Pentru crema:

  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • o lamaie
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • un pachet margarina
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se pune pe foc uleiul, zaharul si laptele pana se topesc, se lasa putin sa se raceasca apoi se pun ouale, amoniacul stins cu lamaie, zahar vanilat sau esenta de vanilie si faina cat cuprinde (aprox 750 g).

Se face o coca care se imparte in 4 si se coc foi pe dosul tavii.

Crema: se bat ouale cu zaharul, cu faina, se pune laptele si se amesteca pe baie de aburi pana se ingroasa bine. Se adauga si putina esenta vanilie.

Se freaca separat un pachet de margarina cu 2-3 pliculete de zahar vanilat.

Se incorporeaza crema (dupa ce s-a racit de tot) in margarina si apoi se adauga putin cate putin zeama de la o lamaie.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou