Prajitura cu nuci si miere

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 5 linguri miere
  • 150 g nuci zdrobite
  • o lingurita scortisoara
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Frecati untul topit cu 2 linguri miere, adaugati galbenusurile, pe rand, si apoi zaharul.

Dupa ce compozitia s-a omogenizat, adaugati alternativ si treptat laptele, faina si praful de copt, stins cu zeama de lamaie.

Cand totul este bine omogenizat, adaugati albusurile batute spuma si amestecati ingredientele prin rasturnare, nu prin frecare.

Turnati amestecul obtinut intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si nivelati-l.

Deasupra intindeti un strat din nucile amestecate cu scortisoara si mierea ramasa.

Coaceti la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou