Prajitura cu branza si mac - pentru masa de Paste

Ingrediente

  • 250 g biscuiti sfaramiciosi
  • 125 g unt
  • 25 g unt pentru tava

Pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 piersici din compot
  • 2 linguri mac

Mod de preparare

Untul topit se amesteca cu biscuitii sfaramati. O forma de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt care sa depaseasca marginile, se unge cu unt si se pune amestecul de biscuiti si unt.

Se preseaza pentru a obtine un strat omogen. Branza de vaci se mixeaza, se adauga zaharul, faina si ouale unul cate unul.

Se pune frisca, se amesteca si se pun macul si fructele bine scurse si taiate marunt. Se amesteca usor.

Se toarna totul in forma si se coace 50-55 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma si apoi se scoate tragand usor de marginile hartiei de copt.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou