Prajitura cu bezea

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt

Pentru crema

  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 250 g margarina
  • 4 galbenusuri

Pentru bezea

  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • o cana nuca macinata

Mod de preparare

Pentru blat, freci galbenusurile cu 6 linguri de zahar, adaugi apa minerala si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile cu 4 linguri de zahar si le incorporezi usor in compozitia de galbenusuri. Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata si coci, la foc mic, cca 30 de minute. Lasi sa se raceasca.

Pentru crema, amesteci galbenusurile cu zaharul, faina si 3-4 linguri de lapte. Adaugi restul de lapte, pui vasul pe foc si fierbi pana se ingroasa. Iei de pe foc si incorporezi margarina moale.

Pentru bezea, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati pana se topeste. Incorporezi usor nuca macinata si coci, pana se maroneste, in aceeasi tava in care ai copt si blatul.

Dupa ce-o scoti din cuptor, o presezi cu mana. Peste blat intinzi crema si deasupra pui bezeaua.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou