You are here

Pizza margherita

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

Pentru aluat - 2 pizza:

  • 500 g faină (eu am folosit 350 g faină albă 000 și 150 g făină integrală)
  • 40 ml ulei de măsline
  • 275 ml apă plată
  • o linguriță sare
  • 25 g drojdie proaspătă

Pentru topping:

  • suc de roșii
  • câteva cuburi mozzarella
  • câteva frunze busuioc proaspăt

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol încăpător făina integrală cu făina albă. Drojdia se dizolvă în apa călduță și se toarnă într-un gol format în mijlocul făinii, împreună cu uleiul și sarea. Se frământă aluatul până când se desprinde de pe mână și pereții vasului. Se împarte în două si se pune la crescut pentru 30 de minute.

Se ia una dintre cele 2 bucăți de cocă, se întinde subțire cu făcălețul sau cu mâinile, și se pune într-o formă rotundă de pizza. Deasupra aluatului se întinde sosul de roșii, se pun bucățile de mozzarella și frunzele de busuioc.

Cealaltă bucată de cocă se poate pune la frigider pentru a fi folosită a doua zi.

Se introduce la cuptorul preîncălzit la 240 de grade pentru aproximativ 12-15 minute. Pizza nu se lasă mai mult la cuptor pentru a nu se întări.

Se taie în triunghiuri și se servește imediat. 

Poftă bună!

 

Comentarii reteta