You are here

Piept de pui umplut cu bacon si garnitura de ciuperci si cartofi la ceaun

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

Pentru piept:

  • 2 bucati piept de pui dezosat (4 portii)
  • 150 g bacon
  • sare
  • piper
  • usturoi verde
  • ulei
  • boia dulce

Pentru garnitura de ciuperci:

  • 700 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei
  • usturoi verde
  • marar

Pentru garnitura de cartofi:

  • 500 g cartofi noi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • 3-4 graunti de usturoi

Mod de preparare

Pentru pieptul umplut:

Pieptul de pui se spala, apoi se taie in doua. Fiecare bucata se cresteaza, formand un buzunaras, se unge carnea cu ulei, se sareaza si se pipereaza, se asaza baconul feliat,  apoi usturoiul verde la mijloc, si se prinde bucata in scobitori.

Se unge cu ulei fiecare bucata de piept umplut, se da cu boia dulce si se asaza toate intr-o tava cu putina apa si ulei.

Se introduce la cuptorul incalzit pentru circa 25 de minute. Din cand in cand se ia cu o lingura din sosul format si se pune pe fiecare bucata de piept pana cand acestea sunt gata rumenite.

Pentru garnitura de ciuperci:

Ciupercile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o tava cu putin ulei si apa (nu multa deoarece ciupercile isi lasa zeama).

Se introduce la cuptorul incalzit, iar dupa 5-6 minute se pun 3-4 fire de usturoi verde tocat si marar si se baga din nou la cuptor pana cand ciupercile sunt gata (aproximativ 20 de minute).

Garnitura de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, se taie dupa preferinta, se pun intr-un ceaun cu putin ulei si apa. Se lasa sa se inabuse.

Dupa 7-8 minute, se adauga usturoiul taiat marunt, mararul, sare si piper si se lasa in continuare pana cand acestia se inmoaie (aproximativ 15 minute).

Pofta buna!

загрузка...

Comentarii reteta