Peste cu praz

Ingrediente

  • 1 kg de peste
  • 750 g de praz
  • 100 ml ulei
  • 10 g de ceapa
  • 50 g bulion
  • 400 g rosii
  • 150 g ardei gras
  • o legatura de verdeata
  • un fir de cimbru
  • sare, piper

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala, se taie in bucati cu lungimea de cca 10cm, i se scoate miezul, care se toaca si se prajeste in ulei.

Pestele curatat se fierbe in apa cu sare.

Se scot fileurile si se adauga la ceapa care a fost calita separat in ulei.

Se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu miezul de praz si se adauga piper, verdeata si cimbru.

Cu aceasta compozitie se umplu bucatile de praz, se toarna pe deasupra restul de ulei si bulionul.

Intre bucatile de praz se aseaza compozitia ramasa si se introduce la cuptor.

Inainte de a fi gata, se pun pe deasupra felii de ardei gras peste care se adauga rosiile taiate in doua, se da vasul din nou la cuptor timp de 25 de minute, iar la sfarsit se presara cu verdeata.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou