You are here

Pate de casă

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 600 - 700 g ficat de pui
  • o ceapă mare sau 2 medii
  • ulei de măsline
  • 4 gălbenușuri (fierte)
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ficațeii se spală și se pun la fiert în apă cu puțină sare pentru câteva minute (aproximativ 15-20 de minute). Apoi se scurg și se lasă la răcorit.

Ceapa tocată mărunt se pune la călit în unt, iar mai apoi se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline și se lasă până când aceasta se înmoaie.

Toate (gălbenușurile, ficățeii reci, ceapa călită) se trec prin mașina de tocat, apoi compoziția se amestecă bine, se sărează și se piperează.

Cu această pastă se pot umple albușurile rămase, sau se poate întinde pe pâine de casă.

Poftă bună!

Comentarii reteta