You are here

Pastrav pe pat de legume cu vin alb

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 4 pastravi
  • 2 morcovi
  • 2 lamai
  • 3 cepe uscate sau 2-3 legaturi ceapa verde
  • vin alb sec
  • sare
  • piper
  • condimente pentru peste
  • rosii cherry
  • cativa catei de usturoi

Mod de preparare

Pastravii se cresteaza pe ambele parti, nu tare sa se ajunga la os, se sareaza si se condimenteaza peste tot.

Tava se unge cu ulei, se pune ceapa taiata rondele sau ceapa verde, apoi peste ceapa se pune morcovul taiat rondele dar si felii de lamaie.

Pestele se asaza peste legume, se stoarce o lamaie peste el si se pun in tava si cativa catei de usturoi in coaja lor ( putin striviti ).

Rosiile cherry se asaza pe langa peste. Se introduce tava la cuptor pentru 20 de minute la foc minim.

Dupa cele 20 de minute se adauga o cana si jumatate de vin alb sec si se mai lasa la cuptor  aproximativ 25-30 de minute la 170 de grade.

Pofta buna!

Comentarii reteta