Pandispan alb si negru

Ingrediente

Pentru pandispan:

  • 175 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • un pachet praf de copt
  • 5 oua
  • 50 g cacao

Pentru glazura:

  • 300 g ciocolata alba menaj
  • 100 g ciocolata neagra menaj
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Pentru pandispan: bati cu mixerul la viteza mare untul si zaharul pudra pana cand amestecul devine omogen si pufos. Adaugi praful de sare si ouale unul cate unul la jumatate de minut, mixand continuu.

Pui faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua si mixezi 3 minute la viteza mica. Torni aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si cu faina si o pui in cuptorul preincalzit cca 40 de minute. Tava poate fi de orice dimensiune sau forma, in functie de tipul prajiturii ( desert simplu sau tort ).

Pentru glazura: rupi ciocolata alba in bucati si o amesteci cu 2 linguri de ulei intr-un vas pe baie de aburi pana se topeste bine. Separat, procedezi la fel si cu ciocolata neagra, insa pui doar o lingura de ulei.

Torni ciocolata alba topita peste pandispan, apoi cea neagra in fir subtire si dai la rece o ora.

Este excelenta dimineata, cu o cafea sau cu un ceai de menta.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou