Nuci umplute

Ingrediente

Pentru aluatul de nuci

  • o cana untura
  • o cana zahar
  • 2 lingurite amoniac stins in otet
  • 3 oua
  • 900 g faina

Pentru umplutura

  • un pachet margarina
  • o cana zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • nuci tocate

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele de la aluat si framanti o coca omogena, care nu se mai lipeste de maini si de vasul in care framanti.

Formezi bilute din coca si le asezi in forma de nuci, care a fost incinsa pe flacara in prealabil.

Lasi pe foc, intorcand si pe cealalta parte, pana devin aurii.

Intr-o cratita, pui margarina, zaharul, ouale si cacaua. Asezi pe foc si lasi pana se leaga crema. Opresti focul si adaugi nuci macinate dupa preferinta si esenta de rom. Lasi crema sa se raceasca.

Umpli jumatatile de nuci cu crema si unesti cate doua, formand o nuca.

Le tavalesti prin zahar pudra si le servesti a doua zi.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou