Nectar de prune

Ingrediente

  • 2 kg de prune de toamna
  • o jumatate kg de zahar

Mod de preparare

Intr-o oala de cca 8 l se pune apa la fiert.

Apa trebuie sa fie pana la jumatatea oalei.

Deasupra se pune o sita care sa incapa in oala, dar care sa nu atinga apa.

In sita se pun prunele spalate, carora li s-au scos samburii si coditele.

Se lasa prunele in sita pana cand aburul apei le opareste bine si pielitele prunelor plesnesc si apar bobite de suc.

Astfel se oparesc toate prunele.

Cu ajutorul unui tifon se scoate apoi sucul din prune prin presare.

Pielitele se inlatura.

Nectarul obtinut se amesteca cu zaharul si se da la rece.

Poate fi folosit imediat sau peste un timp, daca sterilizam sticlele cu nectar 30 de minute in cuptorul aragazului.

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou