Muschi de vita cu sos picant

Ingrediente

  • 800 g muschi de vita
  • piper
  • sare

Pentru sos

  • 2 cepe albe
  • 6 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 ardei iuti
  • 100 ml vin rosu, demisec

Mod de preparare

Se portioneaza carnea, se presara cu piper si se lasa asa timp de 45 de minute, timp in care se incinge gratarul.

Numai pe gratarul bine incins, se asaza carnea cu ajutorul unei spatule. Nu se inteapa carnea sub nicio forma. Se lasa 2 minute si apoi se intoarce pe partea cealalta pentru 3 minute.

Dupa aceste prime 5 minute, se intoarce din nou carnea si se lasa 2 minute, se intoarce si se lasa inca 3 minute.

Se scoate carnea de pe gratar, se presara cu sare si se ineaca in sos. Se lasa 10 minute asa, inainte de a-l consuma.

Pentru sos, intr-o tigaie se pun la prajit rosiile taiate, ceapa rondele, ardeii iuti si usturoiul pisat.

Dupa ce s-au inmuiat datorita apei din rosii, se pune vinul si se mai lasa sa dea un clocot. Se stinge si dupa ce s-a racit, se pune in borcan.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou