Mancare de stevie cu usturoi

Ingrediente

  • 500 g stevie
  • 1 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 linguri pasta de rosii
  • o cescuta de ulei ( 100 ml )
  • sare
  • verdeata (leustean, marar, patrunjel)

Mod de preparare

Se curata stevia, se spala si se opareste. Cand stevia este bine oparita ( se fierbe apa, se pune stevia, se lasa 2-3 clocote si se acopera pentru 5 minute ), se scurge intr-o sita.

Separat, se caleste ceapa in ulei si putina apa ( o cescuta ), iar cand aceasta incepe sa se inmoaie, se adauga stevia tocata marunt. Se caleste si cu stevia, adaugandu-se din cand in cand putina apa calda, iar cand aceasta devine cremoasa, se adauga pasta de rosii, verdeata tocata marunt si sarea. Daca mai este nevoie se mai adauga o cescuta de apa calda, in asa fel incat continutul steviei sa devina de consistenta unui iaurt.

Se introduce la cuptor pentru inca 15 minute, timp in care ea scade.

Se serveste cu usturoi pisat si frecat cu ulei.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou