You are here

Mâncare de conopidă

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • o conopidă mare
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 cepe medii
  • verdeață (mărar, pătrunjel)
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • puțin ulei

Mod de preparare

Se aleg florile de conopidă și se pun la fiert într-un vas cu apă și sare pentru 20 de minute.

Separat, ceapa se toacă mărunt.

Apoi florile de conopidă se pun la scurs, după care se călesc într-o tigaie. După aceea se așază într-o cratiță una lângă alta împreună cu morcovii tăiați rondele, și se adaugă apoi ceapa călită cu pasta de tomate.

Se toarnă apă călduță sau supă de zarzavat, cât să se acopere florile de conopidă. Se sărează și se piperează.

Se introduce vasul la cuptor pentru 40-45 de minute.

La final se presară verdeața tocată mărunt și se servește cu smântână sau iaurt.

Poftă bună!

Comentarii reteta