Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 300 g ficatei de pui
  • sare
  • piper
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 200 g orez
  • cascaval ras
  • supa de carne

Mod de preparare

Ciupercile bine spalate, se taie felii, se taie marunt si ceapa si se pun cu unt in cratita, pe foc mic, acoperite cu un capac, ca sa se inabuse bine. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, se iau de pe foc si se pun deoparte. Ficateii se prajesc in unt si se stropesc din cand in cand cu putina apa sa nu se usuce. Se lasa sa se rumeneasca incet, ca sa fie bine patrunsi.

Se amesteca ciupercile cu ficateii, se asaza pe un platou rotund, iar imprejur se pun portii de orez fiert, peste care se presara cascaval ras si se serveste fierbinte.

Orezul se fierbe in supa de carne. Se unge o cescuta cu unt, se unge cu orez bine presat si se rastoarna in jurul ficateilor cu ciuperci sub forma de movilite, presarate cu cascaval ras.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou