Madeleine cu ciocolata

Ingrediente

  • o tableta ciocolata cu masa mare de cacao
  • o jumatate de pachet de unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 2 oua
  • putina sare
  • 12 forme de hartie
  • un strop de ulei de masline

Mod de preparare

Pui ciocolata taiata bucatele si untul taiat cubulete intr-un castron de sticla. Incalzesti putina apa intr-o cratita si pui castronul in baia de aburi, sa se topeasca ingredientele.

Bati bine cu un tel ouale intregi si zaharul. Apoi adaugi faina, cate o lingura, amestecand si omogenizand. La final, pui praful de copt si sarea si amesteci foarte bine.

Razi coaja de lamaie peste aluatul destul de lichefiat, apoi torni sosul de ciocolata si unt. Bati bine cu telul pana devine omogen.

Pui totul intr-un castron de sticla, acoperi cu folie de plastic si lasi compozitia in frigider 3-4 ore.

Incalzesti cuptorul. Ungi formele de hartie cu degetul inmuiat in ulei de masline, apoi pui cantitati egale de aluat in fiecare forma.

Cand il scoti din frigider, aluatul e tare, ca o budinca, asa ca e usor de pus cu lingura in forme.

Coci madeleinele aprox 20 de minute in cuptor, la foc puternic. Le scoti, le desfaci din formele de hartie si le lasi sa se raceasca.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou