You are here

Kinder felie de lapte

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 g faina
  • 15 g cacao
  • un praf de copt

Crema de lapte

  • 200 ml frisca lichida
  • 175 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 6 gr gelatina
  • 2 linguri miere
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul, faina in care am incorporat praful de copt si cacao.

Se tapeteaza o tava ( una mare sau 2 mai mici ) cu hartie de copt, se pune compozitia in tava, se niveleaza si se da la cuptor pana cand este blatul copt ( incercam cu o scobitoare ). Taiem blatul in doua.

Crema

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece, cam in 50-60 ml. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina inmuiata se topeste in 50 ml lapte caldut pe baie de abur, apoi se amesteca cu continutul de lapte condensat si lapte si se adauga mierea.

Frisca se bate tare si apoi se amesteca cu compozitia de lapte.

Dam la rece cam 30-40 de minute, amestecand de 2-3 ori intre timp.

Turnam compozitia intre foi si dam la frigider pentru cateva ore.

Pofta buna!

загрузка...

Comentarii reteta