You are here

Ghiveci

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 2 cepe medii
  • 2-3 morcovi potriviți
  • un dovlecel
  • o vânătă
  • 2-3 cartofi
  • o cutie mică fasole verde
  • o cutie mică mazăre
  • 2-3 roșii
  • o ceșcuță bulion
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală, se taie fideluță și se pune la călit în puțin ulei.

Se adaugă morcovii tăiați rondele și cartofii tăiați cuburi sau felii (după preferință) și se călesc 4-5 minute. Apoi, totul se transferă într-o cratiță, se adaugă mazărea, fasolea verde (eu am folosit conserve). Dacă aveți mazăre și fasole proaspete, este bine să le fierbeți puțin - aproximativ 15 minute.

Se adaugă apoi dovlecelul tăiat rondele și vânăta curățată de coajă și tăiată bucăți potrivite.

Roșiile se decojesc și se taie felii groase, se pun în cratiță, se toarnă bulionul, se potrivește de sare și dacă mai este nevoie, se mai adaugă o ceașcă de apă.

Se pune ghiveciul la cuptor pentru 35-40 de minute, sau până când legumele sunt fierte.

Poftă bună!

Comentarii reteta