Cuscus cu pui

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 100 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • o rosie mare decojita
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • 2 castraveti murati in otet
  • 3 linguri suc de rosii
  • 125 g cuscus
  • putin ulei
  • boia
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Prajesti pulpele in putin ulei, adaugi usturoiul taiat bucati sau zdrobiti, boia, piper, sare, dupa gust.

Torni vinul si lasi pe foc pana se inmoaie carnea. Scoti pulpele, le dezosezi si asezi carnea intr-o tigaie, cu tot cu sos.

Tai ardeiul si ceapa bucati mici, castravetii rondele, rosia cubulete si le pui peste carnea din tigaie. Adaugi sucul de rosii, cimbru, sare, piper, dupa gust, si lasi pe foc aprox 15 minute, pana se inmoaie ingredientele.

Pui la fiert 250 ml apa cu un praf de sare si cand fierbe inchizi focul si torni cuscusul. Lasi 10 minute pana se umfla.

Il servesti alaturi de puiul cu legume si un pahar de vin alb.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou