You are here

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 5-6 oua
  • 160 g faina
  • 1 l  lapte
  • 50 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 1/2 baton de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat
  • 5 g sare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si dupa ce s-au spumat, se adauga treptat 100 g de zahar tos si se bat in continuare pana cand spuma se intareste ca pentru bezele. Intre timp, se pune la fiert laptele cu vanilia, iar galbenusurile se freaca intr-un castron smaltuit, cu restul de zahar, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece. Dupa ce laptele cu vanilia a dat in fiert, se toarna peste galbenusuri si se amesteca repede cu un tel, tinand vasul pe foc intr-un alt vas cu apa clocotita. Se bate in continuare pana ce crema da in fiert, dupa care se mai fierbe cateva minute, apoi se da de o parte, se adauga untul taiat in bucatele mici, albusurile batute din timp si se amesteca lejer pana se incorporeaza albusurile in crema.

Crema se toarna peste foaia de foitaj in stare fierbinte si se intinde egal. Foaia care vine pe deasupra se pune intreaga sau se taie in portii patrate si dupa ce acestea se asaza in ordine peste crema, se taie in jurul patratelor patrunzand cu un cutit (subtire si bine incalzit) crema si foitajul de dedesubt. Dupa ce au fost decupate toate patratele de cremsnit se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

загрузка...

Comentarii reteta