Cotlet de porc la cuptor

Ingrediente

  • un kg de cotlet de porc
  • 4 cepe
  • 5 cartofi
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • ulei
  • 200 ml de vin alb dulce
  • cimbru verde
  • oregano
  • boia iute
  • boia dulce
  • o legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Bucata de cotlet se curata de pielite, se spala, se lasa la scurs pe un sevet absorbant, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, oregano, boia, dupa care se aseaza intr-o tava de cuptor pe care o tapetam cu ulei si stropim apoi totul cu vin alb.

Curatam ceapa, o intepam cu varful unui cutit si o punem in tava langa bucata de carne, acoperim cu o folie, si lasam la macerat pentru o ora.

Curatam si cartofii, ii spalam si ii taiem feliute, ii punem de asemenea in tava, si introducem la cuptor, la 120 de grade C sa se patrunda foarte bine cotletul.

Din cand in cand, stropim bucata cu sosul din tava, iar la final ornam cu frunze de patrunjel verde.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou