Ciorba de cartofi cu naut

Ingrediente

  • 400 g naut
  • 300 g cartofi
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 50 de g radacina de patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • sare
  • o lingura de busuioc
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Cu 12 ore inainte de preparare, pui nautul la inmuiat in apa rece. A doua zi inlocuiesti apa si fierbi boabele timp de 20 de minute.

Schimbi apa si continui fierberea timp de 2 ore, in apa cu putina sare, pana cand boabele se inmoaie. Poti cumpara si conserve cu naut deja fiert.

Dupa ce a fiert nautul, cureti, speli si tai legumele dupa preferinta.

Intr-o oala de 3 litri, le inabusi putin cu uleiul si 100 ml de apa. Stingi cu 1 l de apa fierbinte, pui foaia de dafin si busuiocul si fierbi legumele acoperit, timp de 15 minute.

La sfarsit adaugi nautul fiert, sare dupa gust si mai lasi ciorba pe foc pentru cateva clocote si presari patrunjel proaspat tocat marunt.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou