Chec pufos cu ulei

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 50 g rahat sau fructe confiate
  • o lamaie
  • un varf de cutit praf de copt

Mod d preparare

Intr-un castron se rade coaja unei lamai, se pun galbenusurile, se toarna cate putin din ulei si se freaca ca la maioneza.

Intre timp, se bat albusurile ramase de la galbenusuri pana devin spuma, se adauga un praf de sare si se bat in continuare adaugandu-se cate putin zaharul, pana ce acesta se dizolva iar albusurile se vor intari ca pentru bezele.

Se adauga in albus zeama de lamaie in care in prealabil s-a stins praful de copt, se mai amesteca cu lingura de lemn de sus in jos, adaugandu-se apoi galbenusurile si cate putina faina.

Caompozitia trebuie sa iasa ca o smantana groasa.

Se unge bine tava cu unt, se tapeteaza bine cu faina si se umple cu compozitia de chec.

Se pune la copt in cuptorul bine incins dinainte, apoi se mai reduce focul.

Se tine in cuptor 30 de minute, dupa care se intoarce tava si se mai tine 15 minute.

Pofta buna!

Adaugă comentariu nou