You are here

Chec cu crema

Categorie: 

Imagini reteta

Introducere reteta

Ingrediente

  • 9 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 27 linguri faina
  • 9 linguri ulei
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • un praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • cacao
  • frisca
  • ciocolata de menaj pentru ornat
  • o cutie de finetti

Mod de preparare

Albusurile se bat cu zaharul pana cand se formeaza o bezea. Separat, galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza si se adauga coaja si zeama de la o lamaie.

Albusurile gata batute se amesteca circular cu faina si praful de copt, dupa care se adauga galbenusurile si zaharul vanilat.

Se separa compozitia in 2 parti egale, in asa fel incat sa rezulte un chec simplu iar in cea de-a doua compozitie (parte) se adauga cacao. 

Se introduc checurile la cuptor pentru cca 35 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Fiecare chec se taie longitudinal in 3 parti egale, se insiropeaza fiecare parte cu un sirop facut din apa cu zahar si coaja de lamaie si se lipesc intre ele cu crema finetti alternanad o parte simpla cu una de cacao.

Se imbraca in frisca si se rade ciocolata de menaj deasupra.

Pofta buna!

загрузка...

Comentarii reteta