Bors de cap de miel

Ingrediente

  • un cap de miel
  • 2-3 bucati de costita de miel si coada
  • o ceapa
  • un morcov
  • o cescuta cu orez
  • 1 l bors
  • leustean tocat
  • un pahar cu smantana
  • o lingura cu bulion de rosii
  • sare

Mod de preparare

Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci.

Se pune la fiert cu 2 bucati de costita de miel, limba si coada taiate bucati mici, totul acoperit cu apa rece.

Se da in clocot, se spala carnea si vasul, se schimba apa si se fierbe totul la foc mic o ora, dupa care se adauga zarzavatul taiat fideluta si sarea necesara, se lasa sa fiarba inca 1/2 ora la foc mic.

Se adauga bulionul, orezul fiert separat si borsul fiert si spumuit. Se condimenteaza cu leustean tocat.

Se drege borsul cu smantana batuta cu bors fierbinte si se serveste foarte cald, cu paine proaspata.

Pofta buna!

Se incarca ...

Adaugă comentariu nou